24. maj 2016

Årets Stykke på Fair Play 2016?

Sidste år lancerede Teatret Fair Play i Holbæk en konkurrence om 'Årets Stykke', hvor deltagerne skulle levere ny dramatik for børn og unge.

Dengang vandt Alexandra Moltke Johansen en pengepræmie på 10.000 kr., doneret af Danske Dramatikere, for stykket 'Beate og Branden'.

Fair Play har gentaget initiativet og indbød tidligere på året alle interesserede til at indsende nye manuskripter.

Deadline var 15. april, og nu har den lokale jury udvalgt tre stykker til finalen, der afvikles på Fair Play lørdag den 18. juni.

De udvalgte stykker er: 'En rede så lun' af Lene Vestergård; 'Kana K' af Helle Højland – og 'Antons store hjerte' af Lilje Windbirk.

Den opmærksomme læser vil straks have noteret sig, at de to sidste stykkers titler er identiske med de afgangsstykker, som Helle Højland (f. 1966) og Lilje Windbirk (f. 1971) præsenterede som afgangselever fra Dramatiker Væksthus sidste år i juni i forbindelse med en stage reading for de nybagte dramatikere (se artiklen 'Fra spirer til stængler').

Også tredje finalist, Lene Vestergård (f. 1955), har haft tid til at være dramatikerspire, dog på hold 2011-12, ved siden af sin lange og intense karriere som skuespiller, organisationsmenneske (bl.a. medlem af Scenekunstudvalget) m.v.

Man kan så passende se finalefeltet som et glimrende udtryk for Dramatiker Væksthusenes fine arbejde.

Finalen finder sted 18. juni 2016 på Fair Play i Holbæk som et gratis arrangement, hvor de tre udvalgte manuskripter spilles i deres fulde længde som en stage reading, hvor en jury på fire kompetente personer udvælger finalevinderen, men hvor der også er afsat tid til samtaler med publikum m.v.

Hvis man vil deltage, anbefaler teatret, at man sikrer sig billetter. Det kan ske ved at skrive til  maria@fairplay.dk eller ringe på tlf. 59 43 85 95.

Se mere på www.fairplay.dk

(Billedet: To af finalisterne til Årets Stykke hos Fair Play var afgangselever fra Dramatiker Væksthus 2013-15 og ses her ved den afsluttede stage reading på ZeBU 4. juni: Helle Højland helt til venstre og Lilje Windbirk helt til højre: Foto: Sascha Hegner)

(caj) 

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne