16. marts 2021

Årets Reumert: Nye priser og ny jury

I slutningen af januar blev det meldt ud, at Årets Reumert flytter fra København til Odense med nye lokale sponsorer – Odense Kommune, Albani Fonden og Jysk Fynske Medier – i et styrket samarbejde med de seneste to års arrangører fra teaterbranchen, der samlede prisen op efter at Bikuben trak sig (se note).

Og nu er der nyt om prisshowet, der afvikles søndag 6. juni i Odeon i Odense og byder på to nye priskategorier samt en ny prisjury – dog med flere fagkyndige kendinge fra den tidligere jury.

Ny er således 'Årets digitale forestilling', der så at sige er skabt i kølvandet på covid-19-pandemien for at prise de mange innovative værker, der er skabte direkte til online-visning.

Ny er også prisen for 'Årets Teater', hvor branchen selv – og uafhængigt af Årets Reumertjury – kan nominere og stemme på et professionelt teater, gruppe eller scenekunstkompagni, som har gjort sig særligt kunstnerisk eller innovativt bemærket i den indeværende Reumert-sæson. 

I kategorien 'Årets Forestilling' vil der desuden være mulighed for at nominere forestillinger, som har haft en live-streaming-premiere. 

Til gengæld er 'Årets performer' og 'Årets performance' ikke en del af priskategorierne i 2021, da covid-19 har ramt denne del af branchen særlig hårdt, at det vurderes, at der ikke har været et stort nok udbud af værker til at opretholde kategorierne i år. 

Men inklusiv Hædersprisen og talentpriserne bliver det alligevel til 19 priskategorier, når scenekunsten fejrer sig selv i Odense.

Og bortset fra 'Årets Teater' udvalgt af den nye prisjury på ti personer – der har Rie Hammer, chefredaktør på Iscene.dk, som juryformand og derudover består af: Anne Middelboe Christensen (teateranmelder Information og Teateravisen); Me Lund (forfatter og kulturjournalist og lejlighedsvis anmelder på Teateravisen; Lene Kryger (teaterredaktør Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis); Jakob Steen Olsen (teaterredaktør Berlingske); Kathrine Maria Amann (anmelder Kristeligt Dagblad); Sandra Theresa Buch (lektor i dramatisk skrivekunst v. Den Danske Scenekunstskole); Ralf Richardt Strøbech (chef for Medieindhold, P2, P5, P8 og Musikariet – DR Koncerthuset); Lene Grønborg Poulsen (kulturjournalist og tilrettelægger, Kræs, Radio4); Mia Rendix (ph.d. og mag.art., underviser i amerikansk litteratur og teater på Aalborg Universitet). 

Der er indført rotationsordning, så der hvert år udskiftes to-tre medlemmer, ligesom man højst kan sidde i fire år. 

(Billedet: Øverst fra venstre: Mia Rendix (privatfoto), Ralf Richardt Strøbech (foto: Martin Dam Kristensen), Sandra Theresa Buch (privatfoto), Rie Hammer (foto: Sophie Kalckar), Anne Middelboe Christensen (foto: Betina Fleron). Nederst fra venstre: Jakob Steen Olsen (foto: Søren Bidstrup/Berlingske), Me Lund (privatfoto), Lene Grønborg Poulsen (privatfoto), Lene Kryger (foto: Vibeke Volder), Kathrine Maria Amann (privatfoto)) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne