5. marts 2020

Årets Reumert er sikret

Dansk scenekunst fejres også i år med Årets Reumert – og det sker med en stor fest på Østre Gasværk Teater 7. juni.

Efter at Bikubenfonden, som havde indstiftet prisen i 1998, efter prisshowet i 2018 trak sig som arrangør af Årets Reumert, blev prisuddelingen sidste år videreført af Reumert-juryen, Have A/S, CHP STAGE, Dansk Teater og Iscene.dk i samarbejde med teaterbranchen. Håbet var at finde en ny permanent sponsor, men det er endnu ikke sket. 

Årets Reumert 2020 er derfor atter baseret på frivillige kræfter og et økonomisk fundament fra 26 teatre og organisationer – heriblandt en pæn række børneteaterproducenter.

Prisuddelingen bygger videre på det hidtidige faglige fundament, hvor en jury af fagfolk og kritikere rejser rundt i landet og ser et størst muligt udsnit af årets produktioner indenfor alle genrer. Reumert-juryen 2020 består af 12 personer, der er bosat i hele landet.

Den 4. maj om eftermiddagen sætter Reumert-juryen sig sammen for 22. gang for at nominere de bedste præstationer fra den forgangne sæson. Offentliggørelsen kan følges via iscene.dk og ISCENE.dks facebookside.

Uddelingen af Årets Reumert 2020 på Østre Gasværk Teater er også afslutningen på teaterfestivalen CPH STAGE 2020, og publikum inviteres derfor med til  prisuddeling og en stor fælles afslutningsfest.

​(Billedet: Billedkunstner John Kørner og glaspuster Peter Kuchinke står igen bag udførelsen af Årets Reumert-statuetterne)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne