19. april 2019

Årets Reumert 2019 afholdes 2. juni

Da Bikubenfonden i juni 2018 kort efter årets prisshow annoncerede, at man ikke længere ville finansiere uddelingen af Årets Reumert, som blev indstiftet i 1998, var det usikkert, hvad der ville ske med scenekunstbranchens store prisshow. 

Bikubenfonden havde evalueret sig frem til, at uddelingen ikke var i tråd fondens fokus på nyskabende og eksperimenterende scenekunst.

Håbet om at en anden fond ville træde til, er endnu ikke indfriet, men et samarbejde mellem CPH Stage, ISCENE.dk, Dansk Teater, Have Kommunikation og Reumert-juryen – som ufortrødent har fortsat deres nu ikke længere honorerede virke – betyder, at der alligevel bliver en prisuddeling i år. 

Det sker som afslutning på festivalen CPH Stage 2. juni 2019 og vil foregå på Nørrebro Teater i København. Uden Bikubenfondens prispenge, men med både statuetter og hæder – og med skuespiller Ditte Hansen som vært.

Årets Reumert realiseres således med støtte fra ovennævnte samarbejdspartnere samt Skuespillerforbundet, Danske Dramatikere, Nørrebro Teater, billedkunstner John Kørner, glasmager Peter Kuchinke, The Glass Factory, Teknisk Landsforbund, Danske Scenografer og BilletBillet.

Nomineringerne til de enkelte priser offentliggøres 30. april, hvor Reumert-juryen for 21. gang sætter sig sammen for at udvælge den forgangne sæsons bedste præstationer. Nomineringerne kan følges via Iscene.

(Billedet: De velkendte statuetter, kreeret af John Kørner, følger med til Årets Reumert i den Bikubenfonden-fri udgave)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne