18. august 2023

Operafestivaler i København og Aalborg

Der er fokus på opera i form af festivaler i både København og Aalborg i den kommende uge, hvor der bydes på en afvekslende menu af store og små produktioner, gratis events på forskellige lokationer og koncerter og begivenheder for hele familien m.v.

Copenhagen Opera Festival, der blev grundlagt i 2009, fylder nu hovedstaden med sang og musik fra 11.-20. august

’Vi forsøger at skubbe grænserne, opspore nye talenter, præsentere herligheden af ​etablerede kunstnere i verdensklasse og lade byen skinne i tusinde former gennem vidunderet, der er den menneskelige stemme’, som det poetisk lyder fra arrangørerne på festivalens hjemmeside.

Der er åbningskoncert lørdag 12. august kl. 20 på Festivalscenen på Den Røde Plads. Her guider Mathias Hammer publikum gennem et varieret program af populære lieder med besøg festivalens optrædende solister.

Således klædes publikum på til de følgende dages oplevelser. Åbningskoncerten er gratis – ganske som alle de efterfølgende events på Festivalscenen midt i Nørrebros byrum.

Her er bl.a. en familieopera af Siobhan Lamb søndag 13. august kl. 14. I  ’Time’s up, kong Knud!’  kan man opleve Copenhagen International Children’s Choir side om side med The Suoni Chorus, ni musikere på strygere, horn og slagtøj samt tre erfarne sangere. Undervejs i koncerten inviteres publikum til at skabe et lydbillede, som en del af musikken – så medbring gerne to små sten.

Det er også på Festivalscenen, at fællessang-projektet Syng Højt! opfører børneoperaen ’Troldeprinsessen’ onsdag 16. august kl. 10.  Dagen før opføres den også på Bellahøj Friluftsscene (tirsdag 15. august kl. 10).

Men danmarkspremieren tager Aalborg Operafestival sig af mandag den 14. august kl. 10 i Mølleparken. Syng Højt! har siden 2012 engageret de 0-9-årige i musikkens og sangens verden. Forestillingerne er kulminationen på et to måneder langt sangpædagogisk forløb for de mange tilmeldte børn via institutioner og indskoling, og er det største fællessangsbegivenhed af sin art for mindre børn i landet.

Aalborg Operafestival, der afvikles for 22. gang, byder også på bl.a. ’Opera på legepladsen’, hvor Nickie Johansson bringer de mest lyttevenlige arier helt ud til de små – og gæster tre forskellige legepladser, akkompagneret af Julie Holmegaard Schade på akkordeon.

Festivalen i det nordjyske skilter også med gratis events som ’gøgl i gaden’, ’altankoncerter’ og ’opera til kaffen’ foruden entrebelagte operaoplevelser

Se hele programmet for Copenhagen Opera Festival på https://www.operafestival.dk

Se hele programmet til Aalborg Operafestival på https://www.aalborgopera.dk/kalender/

(red.)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne