7. november 2023

En givtig kombination af teater og workshops

Det Aarhus-baserede Opgang2 Turneteater har udover sine mange ungdomsteater-produktioner, der har kastet bl.a. en Reumert- og en Dramatikerpris af sig, også gang i dramapædagogisk arbejde, hvor der nu foreligger en midtvejsrapport om det treårige projekt ’Andre Horisonter#2’.

Projektet består af et teaterforløb, primært målrettet unge i udskolingen., der består af en heldags- workshop, faciliteret af en dramapædagog, og gennemføres i samspil med en professionel ungdomsteaterforestilling.

Formålet er ’at opkvalificere unges møde med kulturoplevelser, at modvirke mistrivsel og styrke fællesskaber i klasserummet og at give elever og lærere nye værktøjer til brug i undervisningen’.

Teaterforløbet afvikles i samspil med en række partnerkommuner (Kalundborg, Esbjerg, Skanderborg, Skive, Aabenraa, Mariagerfjord, Haderslev, Viborg, Frederikshavn, Rudersdal og Silkeborg), og den talmæssige opgørelse for 2021-23 viser, at 2.983 elever, fordelt på 39 skoler og 139 klasser, samt 150 lærere har deltaget i ’Andre Horisonter#2’.

I midtvejsrapporten fremhæver man bl.a. tre resultater: Teateroplevelsen forstørres og gøres mere tilgængelig; klassefællesskabet styrkes – og elever i udsat position oplever særligt udbytte.

Med det aktuelle fokus på manglende trivsel og inklusion ikke mindst i folkeskolens ældste klasser, er midtvejsrapporten således interessant læsning.

’Andre Horisonter#2’-projektet fortsætter foreløbigt indtil sommeren 2024. Der arbejdes på at videreføre og udbygge projektet efter 2024, hvor yderligere fire kommuner er interesserede i at blive en del af projektet, lyder det fra Opgang2 Turneteater.

Evalueringsrapporten kan læses her: www.opgang2.dk/midtvejsrapport

– og man kan få glimt af et teaterforløb i Silkeborg: https://youtu.be/OeSk6FYrOvo

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne