23. august 2023

Kulturmødet Mors for fulde omdrejninger

Kulturmødet Mors, der afvikles i Nykøbing Mors, kan i år fejre 10-års jubilæum.

Det vil atter summe med oplevelser, samtaler, stande og udstillinger m.v. fra åbningen torsdag 24. august kl. 11.00 på Folkescenen til den afsluttende koncert lørdag 26. august kl. 21.00 -lligeledes på Folkescenen.

Kulturmødet 2023 byder på over 500 arrangementer, fordelt på mere end 25 scener, alt er gratis og alle er velkomne – enkelte arrangementer kræver dog billet for at man kan deltage.

Kulturmødet Mors 2023 præsenteres under seks temaspor: ”Demokrati og samfund”, ”Næste generation”, ”Grøn fremtid”, ”Trivsel og sundhed”, ”Medier og teknologi” og ”Fremtid og forretning”. 

Scenekunsten har selvfølgelig sit eget fokus på Kulturmødet – og sit eget epicenter, Scenekunstens Hus, som Dansk Teater og SceNet er arrangør af med støtte fra Applaus og CPH STAGE og i samarbejde med Limfjordsteatret.

Og det skal da lige nævnes, at Teateravisens (og Informations) anmelder, Anne Middelboe Christensen, bliver interviewet her lørdag (kl. 11,00-11,45) om at være teateranmelder og om anmeldelsens tilstand lige nu.

Teatercentrums direktør, Dorthe Skøtt Bébe, er selvfølgelig også til stede på kulturmødet, hvor hun bl.a. er paneldeltager i torsdagens arrangement, ’Der skal mod til!’, hvor man skal snakke om, hvordan kunsten bør være tilgængelig for alle børn, uanset baggrund og geografisk placering.

Det Kgl. Teater er arrangør og byder indledningsvis på pixioperaen for børn, ’Papageno og Papagena’ forud for debatten. Forestilling og debat foregår henholdsvis 15.30-16.10 og 16.15-16.55 på Musikværket på KulturPladsen.

Børnene selv har dog også deres eget Børnenes Kulturmøde 2023, der er placeret på KulturFjorden og har fokus på børnene som medskabere af kunsten. Her er workshops, teateroplevelser, musik m.v.

Men dyk selv ned i alle mulighederne på Kulturmødet. Alle praktiske informationer, hele programmet m.v. kan findes på https://www.kulturmoedet.dk

(Billedet: Scenekunstens Hus fra en tidligere udgave af Kulturmødet Mors. I år er pavillonen  placeret ved siden af Musikværket og tæt på hovedscenerne. Foto: Dansk Teater)

 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne