7. december 2017

Ole Haslunds Kunstnerfond deler legater ud for to mio. kr.

I dag, torsdag 7. december, uddeler Ole Haslunds Kunstnerfond hæders- og rejselegater for samlet to mio. kr. ved en reception i Ole Haslunds Hus på Amagertorv 14 i København.

Der uddeles 15 hæderslegater på hver 100.000 kr. og ni rejselegater på hver 50.000 kr. – og blandt modtagerne finder man to særdeles aktive og kendte kunstnere fra børne- og ungdomsteaterområdet.

Således er Ole Sørensen, skuespiller og instruktør fra Teatret Møllen, blandt modtagerne af hæderslegaterne, mens Rolf Søborg Hansen, dukkemager og dukkespiller, er blandt modtagerne af rejselegaterne. Søborg Hansen er bl.a. kendt for sit virke på Bådteatret, Marionetteatret og Det Lille Teater.

Disse legater, der er blevet uddelt siden 1943, kan ikke søges, og modtagerne udpeges af en bestyrelse.

Ole Haslund (1877-1962), var en kendt antikvitetshandler, der i 1943 oprettede fonden, som han overlod størstedelen af sin formue til.

Ole Haslunds Kunstnerfonds formål er, 'at opmuntre til kunstnerisk, håndværksmæssig og anden i forbindelse hermed stående indsats til gavn for almenheden gennem ydelser af pengegaver som anerkendelse til personer inden for følgende kategorier: malere, billedhuggere, scenekunstnere, kunsthåndværkere og endelig personer, der har virket for kendskabet til møbelkunst, f.eks. kunsthistorikere, møbelsnedkere, konservatorer, antikvitetshandlere eller museumsfolk'.

Se mere på www.olehaslundskunstnerfond.dk 

(Billedet: To legatmodtagere i aktion: Ole Sørensen i Teatret Møllens 'Grænsevogteren' og Rolf Søborg Hansen under arbejdet med en dukke til 'King Lear' på Bådteatret. Fotos: Søren Hasselgaard Skaanning og Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne