10. marts 2016

Udviklingsplatformen for Scenekunst har fået leder

Bestyrelsen for Udviklingsplatformen har nu offentliggjort, at Egil Bjørnsen tiltræder stillingen som leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst per 1. april.

Norske Egil Bjørnsen (f. 1965) er uddannet cand merc fra BI Norwegian Business School, med Master of Arts i European Cultural Policy and Management fra University of Warwick, hvor han også skrev sin doktorafhandling (PhD) med fokus på Den Kulturelle Skolesekken, Norges nationale satsning på kultur for børn og unge i skolen – som har sin danske pendant i Kulturpakkerne.

Egil Bjørnsen har erfaringer fra store og små teatre i Norge og England og har bl.a. virket som kulturleder, forsker og forelæser samt Arts Manager ved the British Council i Oslo.

Nogle af de første opgaver for Egil Bjørnsen i det nye job er i øvrigt at finde fysiske rammer i København til platformen, udvikle strategien og aktiviteterne sammen med bestyrelsen samt mødes med branchen.

'Jeg ser frem til at været en dynamo i at opkvalificere udviklingen i det danske scenekunstfelt  med fokus på den frie scenekunst, projektstøttede og mindre etablerede teatre. Jeg ønsker at medvirke til et mere progressivt og kvalificeret scenekunstmiljø med tiltag som bidrager til udvikling af både operationel og strategisk karakter. Jeg ønsker at skabe en inkluderende platform baseret på vidensdeling indenfor dansk og international scenekunst', lyder det fra Egil Bjørnsen i en pressemeddelelse.

Udviklingsplatformen for Scenekunst er nedsat af Bikubenfonden og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst for perioden 2016 – 2019 med en årlig bevilling på tre mio. kr. og skal have fokus på at styrke dialogen bredt i scenekunstmiljøet, både i Danmark og internationalt. 

Udviklingsplatformen skønnes på flere punkter at varetage funktioner, som Teatercentrum har som kompetencecenter for det professionelle børne- og ungdomsteater.

(Billedet: Egil Bjørnsen bliver den nye og første leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst. Foto fra Facebook)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne