9. april 2012

Helt ny børneteaterformidlingspris

På Danmarks Teaterforeningers (DT) seminar i november sidste år i Helsingør blev der lanceret en ’modpris’ til de årlige priser, som DT giver til årets turneforestilling for henholdsvis børn og voksne, årets turneskuespiller og årets hæderspris. (se artikel)

Bag prisen for årets bedste spillested i teaterforeningsregi stod netværket kulturkongen.dk – et landsdækkende netværk af såkaldt kulturinteresserede anbefalere (med udspring hos Teater V i Valby) –  og det var en behagelig overraskelse for teaterforeningerne og ikke mindst den i Sønderborg, der løb med titlen og præmien: en gratis voksenturneteaterforestilling. Prisen er således udover hæderen også et smukt økonomisk bidrag til den vindende teaterforenings aktivitetsmuligheder.

Initiativet blev så vel modtaget fra arrangørside, at Kulturkongen nu kopierer det ved at uddele en børneteaterarrangørpris, ’Kulturkongen.dk’s Børneteaterarrangør-pris 2012’.

Netværkets pris indstiftes i samarbejde med bl.a. Teatercentrum, ZeBU, Teatret st.tv. og Teater O – og lanceres på den kommende Festival 2012 i Ringsted og Sorø, der afvikles fra 22.-29. april 2012.

Prismodtageren skal være en arrangør, der har gjort en ekstraordinær indsats i forbindelse med et turnerende børneteaters besøg – eller som blot helt generelt er en god, behagelig og konstruktiv samarbejdspartner og vært.

Som ved prisen for landets bedste spillested vil det være producentleddet, dvs. teatrene, der står for indstilling af kandidater, hvorefter en jury på fire personer (der i år består af to repræsentanter for producenterne, en fra kulturkongen.dk og en fra Teatercentrum) vil udvælge mellem tre og fem nominerede.

Vinderen vil så få en gratis børneteaterturneforestilling i sæson 2012-13, trukket op af teaterhatten på Festival 2012 mellem de teatre, der har doneret en forestilling til prisen.

Så teatre med bud på kandidater til prisen eller med lyst til at brande sig selv ved at stille til gratis forestilling til rådighed kan kontakte administrator Lone Sørensen på lone@kulturkongen.dk el. på tlf. 24 80 42 08.

Deadline for kandidater – inkl. en begrundelse for at indstille netop denne arrangør/forening –  er 16. april 2012.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne