27. maj 2013

5000 gymnasieelever gratis i teatret

I den kommende sæson fejrer Det Kgl. Teater 450-året for William Shakespeare med hele syv forestillinger af eller inspireret af det britiske teaterikon – heriblandt 'Macbeth', 'Otello', 'Falstaff', 'Sonetter' og 'Helligtrekongersaften' – og det sker i form af skuespil, opera, ballet og musik.

Og denne umistelige del af kulturarven skal ikke gå ungdommmen forbi, så derfor inviterer Nationalscenen alle landets HF- og gymnasieuddannelser til at byde ind på de 5.000 gratis billetter, som man har reserveret til dem.

Udover forestillingerne tilbyder Det Kgl. Teater gratis undervisningsmaterialer, workshops og oplæg til undervisningsforløb. Det er en donation fra A.P. Møller Fonden, der finansierer de 5.000 gratis billetter, men derudover byder Det Kgl. Teater på en lang række forestillinger, som alle skoler kan købe billetter til for 40,- kr pr. elev. Kataloget kan læses på www.kglteater.dk/skoler. 


Det Kgl. Teater håber selvsagt på, at man med initiativet kan få unge til at komme i teatret – og komme igen, mens børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) glæder sig over elevernes mulighed for at få kendskab til de tankevækkende klassikere.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne