4. januar 2022

350 gymnasieelever dyster i kunsten at anmelde teater

I forbindelse med Kulturhovedstadsåret 2017 i Aarhus afviklede man projekt 'Gentænk Teateranmeldelsen', hvor en ung generation af teatergængere prøvede kræfter med kunsten at anmelde teater.

TeaterAnmelderiet. der er et samarbejde mellem DMJX (Journalisthøjskolen) og Aarhus Teater, er en videreudvikling af dette projekt for at give gymnasieelever indsigt i scenekunsten.

Her har 350 elever fra fire østjyske gymnasier (Aarhus Katedralskole, Egaa Gymnasium, Aarhus Statsskole og Favrskov Gymnasium) i det forgangne efterår dystet i at producere teateranmeldelser på forskellige, primære digitale platforme.

Der har været tre kategorier: 1) En klassisk skriftlig anmeldelse kendt fra avis og web, 2) En anmeldelse i et nyt format (fx digitalt, SoMe, podcast, klippe/klistre, kunstværk el. lign. – samt 3) Den bedste detalje (for også at kunne honorere en overskrift, en billedtekst, en idé eller andet, der har noget spændende)

I november-december så 350 gymnasieelever så Aarhus Teaters opsætning af Christian Lollikes 'Kagefabrikken' og skulle hurtigt derefter skrive en anmeldelse og også producere en anmeldelse til en anden platform end den skriftlige.

Herefter læste de i alt 13 klasser klassekammeraternes anmeldelser. Hver klasse har efterfølgende indsendt et bidrag i hver kategori til nominering. I alt 17 anmeldere er nomineret i de tre kategorier.

Finalen afvikles 6. januar og skulle have fundet sted på Aarhus Teater, men pga. coronanedlukningen finder den sted virtuelt, hvor en jury nominerer 3 x 5 kandidater og kårer vinderne i de tre forskellige kategorier, der modtager et diplom og et gavekort til Aarhus Teater. 

Juryen består af Anne Middelboe Christensen, der er anmelder her på Teateravisen og Information; Anders Lange, DMJX; Mette Klakstein, skuespiller og medvirkende i 'Kagefabrikken', som eleverne har anmeldt; Silja Marie Andersen Houtari, elev på Egaa Gymnasium og Sissel Worm Glass, teaterpædagog i AT Læring og underviser på Aarhus Katedralskole.

(Billedet: 350 gymnasieelever har dystet i kunsten at anmelde teater. Torsdag 6. januar udpeger en jury vinderne i en virtuelt afviklet finale. Foto: Mikkel Christensen/Aarhus Teater)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne