17. maj 2011

240 teateroplevelser i sæson 2011-12

 

Københavns Teaters forkætrede enegang med oprettelse af eget billetsystem har fået retfærdige hug fra alle sider – og eksistensen for denne administrative paraply for de fem store københavnske teatre tvivlsom på længere sigt.

Nu er man dog i det mindste gået sammen med de øvrige teatre, samlet under teaterbilletter.dk, og udsender samlet katalog for teaterforestillinger i sæson 2011-12.

Teaterbrochuren – Teater 11/12 – lokker med i alt 240 forestillinger og dermed ifølge parterne bag det største teaterudbud nogensinde. Det gør man op som: 55 børne/unge-forestillinger, 31 danseforestillinger, 25 teaterkoncerter/musicals/shows og fire stand‐up forestillinger, mens dansk og udenlandsk dramatik (udover børneteatrets forstås) er repræsenteret med 87 forestillinger, ligesom der bydes også på udendørsforestillinger, nycirkus og international teaterfestival.

Helt ny i familien er Malmö Opera, der som det første udenlandske spillested blevet optaget i den storkøbenhavnske teaterabonnementsordning og således bidrager til den fælles Øresundsregion, som den aktuelle verdenskongres ASSITEJ 2011 netop brander i disse uger med temaet ‘Building Bridges, Crossing Borders’.

Verdenskongressens tilhørende teaterfestival (se www.assitej2011.dk) kommer pudsigt nok op på præcis samme 240 forestillinger som hele sæsonudbuddet fra teaterbilletter.dk/billetbillet.dk….

At det er lige netop nu, at Malmö Opera optages i den københavnske abonnementsordning er ikke tilfældigt. Det svenske opera- og musicalhus har i denne sæson iværksat en særlig kampagne for at trække flere danskere over sundet og her ved sæsonens afslutning kan Malmö Opera med over 5.000 solgte billetter til et dansk publikum konstatere fremgang på 65 % i forhold til sidste sæson. 

Teatrene indbyder onsdag den 18. maj publikum fra kl. 13 til præsentationseftermiddag på Østre Gasværk Teater, hvor der dels er mulighed for at møde de enkelte teatre ved deres stande i foyeren – og dels at se brudstykker fra scenen ved et flere timers langt præsentationsshow. Teatrene stiller desuden deres billetfolk til rådighed – så publikum her – med hjælp fra teatrenes personale kan blive +Kunder på teaterbilletter.dk eller tegne abonnement på billetbillet.dk ‐og få svar på alle de spørgsmål som måtte opstå. 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne