1. december 2019

24 sanselige hemmeligheder

Mens julen pga. ombygning af teaterbygningen måtte aflyses sidste år hos teatret ZeBU og Børnekulturhus Ama'r – dog kun hvad angik den store sanseinstallationsjulekalender, som blev startet i 2015 under navnet '24 hemmeligheder' og de følgende år fik tilføjet 'nye' og 'splinternye' – så er den vandringsfyldte julekalender nu tilbage. 

Og under det gode gamle navn '24 hemmeligheder' bydes skoler, institutioner, børnefamilier m.v. nu ind i årets oplevelsesunivers, hvor man kan bevæge sig rundt mellem 24 rum, der alle gemmer på fantasifulde hemmeligheder.

De 24 låger er skabt af over 30 forskellige kunstnere – fra radiodokumentarister og filminstruktører til lyd- og lysdesignere fra scenekunstens verden: Bl.a. Maria Lau Krogh, Sabine Ravn Rolf Søborg Hansen, Johanne Eggert, Asger Kudahl, Kunstnerkollektivet Vertigo og ZeBUs egen projekt- og researchmedarbejder Nanna Bøndergaard Butters.

Flere har arbejdet sammen med børnegrupper om det værk, der indgår i julevandringen og hvor man bl.a. kan møde et julebord, hvor tiden er gået i stå og tallerknerne flyder over med mad; en hattebutik; julestrømper og et autoværksted, hvor børn og barnlige sjæle selv har mulighed for at være kreative.

Der er som nævnt adgang for alle aldre, og man bestemmer selv i hvilken rækkefølge lågerne skal opleves i '24 hemmeligheder', der er placeret hos ZeBU og Børnekulturhus Ama'r på Øreseundsvej 4-8 på Amager.

Spilleperioden er 1.-21.december, der er åben hverdage 9.30-14.00 og weekend 10.00-16.00 (3.,9 og 17. december dog 9.30-18.30) – og sidste indluk foregår to timer før lukketid.

Se programmet på ZeBU's hjemmeside:  https://www.zebu.nu/forestilling/24-hemmeligheder/

(Billedet: Der gemmer sig interessante oplevelser bag hver låge i julekalendervandringen '24 hemmeligheder – her arbejdes der med installationen i låge 3, 'Hr. Hansens Hattebutik' af Høxbroe & Bomberg forud for åbningen 1. december. Foto: Maria Bak Ahrensberg) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne