21. december 2013

2,3 mio. kr. til gæstende scenekunst i hovedstaden

Statens Kunstråds Scenekunstudvalg har nu som en af sine sidste gerninger i embedet inden de fratræder til nytår givet 42 tilskud til den første ansøgningsfrist på puljen til præsentation af forestillinger i København og på Frederiksberg.

Pengene stammer fra den fireårige pulje, der blev et kompromis på problematikken omkring en åben scene til gæstespil m.v. i hovedstaden.

Af de 3,9 mio. kr., der ligger i puljen for 2014, er knap to tredjedele altså nu afsat, mens der er ansøgningsfrist 15. maj 2014 til den resterende del af puljen for 2014.

Puljen er målrettet teatre, som vil gæstespille på de eksisterende scener i Københavns og Frederiksberg kommuner, og der kan søges om støtte til salsleje og markedsføring. Desuden er puljen åben for festivaler m.v., og det har Scenekunstudvalget (SKU) da også anerkendt i sin tildeling, idet der bl.a. er givet støtte til den årlige teaterfestival CPH stage – herunder etablering af en nycirkus-scene under CPH stage samt til 'Det frie felts festival' også under CPH stage. Derudover støtter udvalget De Uafhængige Scenekunstneres Festival,  'US-festival' i september 2014 og Teaterøens festival.

Ellers er der givet tilskud til en lang række forestillinger fra teatre i provinsen – med støttebeløb fra beskedne 7.000 kr. (Thy Teater), over en lang række på 20.000 kr. og enkelte større beløb.

Fra denne portals fokusområde kan bl.a. noteres Odsherred Teaters 'Pim & Theo' (anmeldt), Næstveds egnsteater Grønnegade med 'Vi, de druknede' (anmeldt), aarhusianske Filurens gæstespil på AnemoneTeatret med 'BilleBadulja' og Meridianos 'Papirmåne' (anmeldt) sammesteds.

Nu skal Meridiano med placering i Gentofte ikke på den helt lange rejse, og det gælder også Teater Fantast, der hører til på Vesterbro, men alligevel får gæstespilstilskud til deres 'Mustafas Kiosk' (anmeldt).

Derudover kan bl.a. nævnes det internationale Passepartout Theatre Production med  to gæstespil på Riddersalen – men man kan se hele støttelisten på kunst.dk.  

Og så skal det da lige med, at åben scene-problematikken lever videre – således har den nye københavnske kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), allerede udtalt sig positivt over for egentlig åben scene i København til uafhængige scenekunstgrupper…

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne