26. januar 2012

203 + 3

Så er der kvantitativt nyt om Festival 2012, der afvikles i Ringsted og Sorø 22.-29. april.

Teatrene har indledningsvist tilmeldt forestillinger, og her i slutningen af januar hedder tallet 119 teatre og 203 forestillinger. Der mangler stadig afklaring i form af teatre på showcase – hvor Refusionsudvalget afholder er på arbejde denne weekend i Horsens.

Det endelige tal for Festival 2012 formodes at ende på lige over 100 teatre, omkring 150-160 forestillinger – og i øvrigt et sluttal på omkring 650 opførelser i løbet af festivalugen.

Frafald – udover manglende refusionsgodkendelse – er traditionelt for forestillinger, der alligevel ikke blev færdig før festivalstart, sygdom blandt de medvirkende m.v.

Udover overflødighedshornet af danske forestillinger, vil der på Festival 2012 være tre internationale gæstespil fra henholdsvis Polen, Schweiz og Belgien:

– Agata Kucínska: ‘The Lives Of Community Saints’ (Polen). Forestillingen, der har en enkelt skuespiller og en række dukker som medvirkende, er en fortælling om et mærkeligt boligkompleks, som dets indbyggere mistænker for at være opført med brug af Guds betonblander uden om den godkendte skabelsesplan.

– Trickster: ‘H.G.’ (Schweiz). H.G. står for Hans og Grete, og forestillingen er en rejse gennem Grimms velkendte eventyr om Hans og Grete – her dog i form af en  installation i ni rum, hvor tilskuerne med iPod og en lommelygte skal finde vej gennem en eventyrlabyrint.

– Koeperguitery/Ontroerend Goed: ‘Teenage Riot’ (Belgien). Forestillingen, der også var gæstespil på Horsens Børneteaterfestival i september sidste år, skildrer unges oplevelse af sig selv, hinanden, de voksne og den verden, de lever i – centreret om en stor boks, videokameraer og selviscenesættelse. Rollerne spilles af unge selv.

Information om festivalen opdateres løbende på www.festival2012.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne