16. februar 2010

200.000 kr. til Dramatikværket

Kulturminister Carina Christensen (K) har netop givet 200.000 kr. fra puljen til kultur i hele landet til udviklingsprojektet Dramatikværket, der skal tilføre scenekunsten ny dansk dramatik udviklet og henvendt særligt til børn og unge (9-19 år).

Det er Børneteatret Filuren i Århus, der står bag projektet. Teatret har entreret med dramatikerne Line Knutzon og Lenemarie Olsen, der som de første skal prøve kræfter med Dramatikværket, hvis ide er at engagere professionelle dramatikere til at udvikle og skrive dramatik specifik til den specifikke aldersgruppe. Undervejs vil der blive tilknyttet en børne- eller ungdomsteatergruppe som tekstudviklingsforum, så målgruppen inddrages i udviklingsfasen.

I pressemeddelelsen hedder det fra kulturministeren:

’Jeg har store forventninger til Dramatikværket. Det vil give en saltvandsindsprøjtning til dansk dramatik for børn og unge, og vil skabe et solidt fundament ikke kun for Filurens arbejde med børn og unge, men også for andre teatre rundt om i hele landet, som arbejder med børn og unge. Særligt glæder det mig, at børnene og de unge selv får en rolle i udviklingen af den ny dramatik, så de kan være med til at påvirke morgendagens dramatikudbud’.

Dermed får Århus en spændende pendant til BørneTeaterSammenslutningens DramatikerVæksthuse, hvis formål jo også er at udvikle særlig dramatik og dramatikere til dansk børneteater.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne