15. september 2019

1500 gymnasieelever skal i teatret i Randers

Alle gymnasieeleverne i Randers Kommune skal en tur i teatret i løbet af skoleåret.

Aftalen er kommet i stand mellem Randers EgnsTeater, Paderup Gymnasium og Randers Statsskole og gælder indtil videre et enkelt skoleår.

'Vi har længe ønsket at lave et samarbejde med ungdomsuddannelserne om at komme ind og se teater. Gennem En Til Alle-ordningen, der sikrer en årlig teateroplevelse for alle børn i kommunen fra vuggestue til udgangen af folkeskolen, har vi fået et meget teatervant ungt segment. Så det er oplagt at føre det videre også efter folkeskolen', lyder det fra producent og indkøber for Randers EgnsTeater, Tine Eibye,  i en pressemeddelelse om initiativet.

Randers EgnsTeater har dog ikke valgt en af sine egne forestillinger til projektet, for de i alt 1500 gymnasieelever skal se samproduktionen '#Fremtiden' af Black Box Theatre og Teater O – sidstnævnte har netop specialiseret sig i at lave teater for unge og unge voksne, og har også har udsendt et undervisningsmateriale i forbindelse med forestillingen. 

For Tine Eibye er det vigtigt, at forestillingen er valgt, så den passer til aldersgruppen og kan spille ind i skolernes øvrige arbejde.

'Den forestilling, vi har valgt det første år, er lavet specifikt til unge. Og den kan igangsætte en debat om nogle af de emner, der virkelig optager unge mennesker i dag, nemlig vores allesammens fremtid og vores eget ansvar', siger Tine Eibye.

Se Teateravisens anmeldelse af forestillingen her

(Billedet: Elever fra Randers Statsskole har allerede været inde og se forestillingen '#Fremtiden'. Foto Martin Gundesen)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne