8. november 2016

120 børneteaterplakater på Rådhuset

Det Lille Teaters leder, Trine Wisbech, sagde få, men gode ord; Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, sagde lidt flere, men også gode og velmenende ord om dansk børneteater, om vigtigheden af at se godt teater og om at give børn gode oplevelser – og så kunne han mandag kl. et stykke over 13 erklære plakatudstillingen på Københavns Rådhus for åben.

Og det kan absolut anbefales alle at kigge forbi Rådhuset og få lidt børneteaterhistorie i plakatform.

Udstillingen er endnu et element i fejringen af 50-årsjubilæet for Det Lille Teater og Marionetteatret i Kongens Have. Med 120 plakater fra de to nu fusionerede teatre får man en rigtig hyggelig og opbyggelig tur gennem den ledsagende kunst, udført af kunstmalere, grafikere, scenografer m.fl., der har reklameret for forestillingerne.

På Københavns Rådhus kan man bl.a. møde interessante plakater af Kaj Matthiessen, Ib Spang Olsen, Morten Grue  og mange andre. Mange er stadig stor kunst at betragte, andre er bukket under for tiden og smagen, men alle er med til at give betragteren en fornemmelse af den teaterkultur og -kunst, der har besjælet Det Lille Teater og Marionetteatret – og dermed også dansk børneteater – gennem et halvt århundrede.

Ifølge Rudy Hassing, der er i gang med et større materialeindsamlingsarbejde omkring Det Lille Teater og teatrets stifter, Vibeke Gaardmand, var det i øvrigt netop Kaj Matthiessen, der oprindelig foreslog Det Lille Teater, at der skulle udsendes plakater til alle de københavnske børneinstitutioner og således skabe den interesse, der har holdt ved i publikumssegmentet lige siden.

Plakatudstillingen i den store hal på Københavns Rådhus kan ses til 17. november med fri adgang i åbningstiden.

Se de to jubilæumsartikler om henholdsvis Marionetteatret ('Gratis sommerglæder i den lille pavillon') og Det Lille Teater ('Men geden er væk…')  

(Billedet: Der var også en håndfuld børn fra en nærliggende institution til stede, da Det Lille Teaters leder, Trine Wisbech, sammen med Københavns kulturborgmester åbnede plakatudstillingen i Rådhushallen. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne