'Krig – i børnehøjde', der var Teatergrads første børneteaterforestilling, er blevet mødt med roser fra både publikum og anmeldere – således skrev Anne Middelboe Christensen i sin anmeldelse, at det var en 'stærk forestilling, fordi den opbygger en stemning af næstekærlighed, som føles ren. Så når tilskueren mærker, at denne medmenneskelighed bliver trampet ned af had og våben, så føles det meget voldsomt og ubehageligt – og så får tilskueren lyst til at protestere'.
Forestillingen, der er rettet mod børn i alderen 10-14 år, er produceret som en interaktiv forestilling med indbygget workshop, hvor fortællingen ind imellem forvandler sig til en samtale om krigens væsen mellem elever og spillere.
'Krig – i børnehøjde' er udviklet i samarbejde med Røde Kors, og nu har økonomisk støtte fra Danida sikret, at forestillingen kan sendes gratis ud til 100 skoleklasser i foråret 2017.
Med forestillingen følger også gratis undervisningsmateriale og et computerpil – og tanken er, at de tre elementer til sammen skal 'lære børnene om krig, få dem til at sætte ord på deres tanker og åbne for dialogen mellem børnene og deres forældre', som det lyder i en pressemeddelse fra de tre interessenter i projektet.
Og lederen af Teatergrad, Christine Worre Kann, følger op sammesteds:
'Teatergrad vil lave forestillinger om de emner, der optager os som sam- fundsborgere. Som teater vil vi forholde os aktivt og konstruktivt til det samfund, vi lever i og være debat- og dialogskabende. Nu sætter vi krig på skoleskemaet landet over i en form, hvor børnene er aktivt deltagende og skal sætte ord på deres tanker og følelser. Det er vigtigt, at de får lov til denne selvstændige refleksion og ikke bare overtager tidligere generatio- ners svar på konflikter. De er verdens fremtid, og det er dem, der skal være med til at rydde op efter vores rod, og derfor er det vigtigt, at de kommer til orde'.
'Krig – i børnehøjde' var i øvrigt også med på den nys overståede Horsens Teaterfestival, hvor den vakte stor interesse og affødte adskillige positive kommentarer fra både lokalpublikum og tilrejsende formidlere/opkøbere.
(Billedet: Plakaten til forestillingen 'Krig – i børnehøjde'. Foto: Per Morten Abrahamsen)
(caj)