17. marts 2014

100 historier om scenekunsten

Det er godt nok ved at være sidste udkald at annoncere efter gode teaterhistorier fra hele verden, når deadline er 20. marts 2014, men portalen vil alligevel gerne lige give et spændende initiativ fra Susanne Danig og Dansk ITI et par ord med på vejen.

Ideen er nemlig at indsamle 100 små konkrete historier om, hvor og hvordan scenekunsten har samfundsrelevans.

Fra 1. april 2014 og frem skal der så udsendes en historie hver dag på digitale platforme som Facebook, Proscenium, Have Bagstage m.fl.

Susanne Danig pointerer, at man ikke søger PR-tekster eller almindelig omtale af specifikke forestillinger, men historier, der fortæller om eller bidrager til, at flere mennesker møder scenekunsten og forstår dens betydning.

Initiativet er et led i de Nordiske Scenekunstdage, der afvikles fra 9.-21. juni 2014 med forestillinger, workshops m.v. i Aalborg, Aarhus, København – og Odense, hvor PULS 15.-17. juni afvikles som en teaterfestival med udvalgte nordiske forestillinger.

Men her og nu gælder det altså de 100 historier, og mon ikke der kommer flere fra danske børneteaterfolk, der i deres daglige virke er tæt på de nye publikumgruppers første og spændende møder med teaterkunsten.

Dertil kommer, at de særdeles omrejsende og internationalt orienterede børneteatre givet osse har interessen ting at berette om møder med alverdens lande og alverdens teaterfolk, der ofte laver vigtig kunst under særdeles vanskelige forhold.

Man behøver bare at tænke på et teater som Batida, der går i clinch med regimer som Nordkorea, Afghanistan, Iran og Cuba – og i positiv dialog med teaterfolk allesteder. Eller teaterfolk som Jacques Matthiessen m.fl., der har lavet teater- og samarbejdsprojekter i en række afrikanske lande-

»Med de 100 historier vil vi gerne synliggøre den udvikling og sætte spot på alle de socialt, politisk eller etisk bevidste projekter, der søger dialogen med omverdenen og forsøger at gøre en forskel i verden,« lyder det fra Susanne Danig.

Folk med relevante historier bør snarest kontakte Susanne Danig på mailen susanne@danskiti.dk – måske kan afleveringsfrister være til forhandling…

Yderligere info om formater, fotos m.v. på www.danskiti.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne