Af

28. februar 2020

Undergrundens lukning: Omgør beslutningen

Anders Ahnfelt-Rønne kommenterer situationen omkring Egnsteatret Undergrundens politisk besluttede lukning (se note):

MENS DEBATTEN om fodboldgræs og udligningsreformen raser, lukker Byrådet med et pennestrøg vores succesrige og højt roste teater UNDERGRUNDEN med virkning pr. 31/12. Det er for sindssygt borgmester. 

På teatret forstår vi godt alle de økonomiske udfordringer, kommunen har. Men vores lille tilskud (det næstmindste tilskud i Danmark) kan jo ikke rette op på Farum-gælden eller på de nedslidte skoler. 

Til gengæld mister borgerne – som resultat af beslutningen – et populært sted med store forestillinger, høj energi, godt humør, bevægende kunstneriske oplevelser, og en altid udstrakt hånd til samarbejde. Og kommunen mister en professionel ledet institution som har et totalt smukt ry på kulturens himmel.

 

DET ER EN OMMER, Ole Bondo. Og det kan nås endnu. Så her kommer en appel til Socialdemokratiet: Stå sammen med Radikale, Konservative og Enhedslisten og put det lille beløb (set i det store regnskab) på ca. 1,5 millioner kroner tilbage og ind i det samlede budget. 

Tænk jer om og få lige proportionerne i orden. Ingen som helst negativ effekt vil være at mærke i det store kommunale regnskab, hvis Undergrunden kører videre. En omgørelse af beslutningen kan ske ved en drøftelse i Kulturudvalget 3/3, eller endnu enklere blot ved en vedtagelse på Økonomiudvalgets møde 13/3 og en efterfølgende vedtagelse på mødet i Byrådet 25/3.  

Forvaltningen og teatret kan derefter (på en eftermiddag) færdiggøre den ansøgning om forlængelse af egnsteateraftalen, som vi har klar i skrivebordsskuffen og indsende den til Slots- og Kulturstyrelsen til behørig tid 31/3. Så får kommunen igen det skønne teater tilbage og det skønne statstilskud i den næste 4-års periode (refusionen). 

 

MENS JEG HAR været leder af teatret, er jeg blevet mødt med virkelig stor goodwill, dét siger jeg tak for – og det gælder også fra kredse omkring de fleste partier og organisationer i kommunen. 

Men den sidste byråds-hovsa-løsning, hvor man med et skuldertræk smadrer alt hvad vi har bygget op, det er udtryk for en disrespekt, jeg ikke havde forventet. Men dét er måske kvitteringen for alt det fine vi har skabt ??


BESLUTNINGEN MÅ gå om. Den er ikke værdig for en moderne kommune med god indsigt og god udsigt.

Anders Ahnfelt-Rønne, teaterchef Egnsteatret Undergrunden

 

(se også artiklen 'Undergrunden ved afgrunden?'

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg