Af

29. oktober 2017

Teatret på Hjul siger farvel og tak

Alexander Moukhai og Max Pedersen skriver om lukningen af Teatret på Hjul:

Teatret på Hjul lukker og slukker. Den 30. november siger vi farvel og tak.

Efter 1.664 forestillinger med 66.560 tilskuere igennem 24 år stopper vi livet på landevejen med turnerende børneteater for de små børn i alderen 2-5 år.

Vi har igennem årene kørt landet rundt fra Skagen til Åbenrå, over Fyn og rundt på Sjælland og ikke mindst Bornholm, hvor vi har spillet 17 år i træk. Endvidere har vi spillet i Sverige, Litauen og Grønland.

Vi har produceret og spillet 10 forskellige forestillinger.

Det hele startede i 1994, men det fik først fart og luft under vingerne, da vi begyndte at arbejde sammen med Instruktør Jacques Matthiessen og nu afdøde scenograf Carl Press. Vi skylder en stor tak til disse to dejlige teatermennesker.

Også en tak til Kunstrådet og BG-fonden, der over to gange bevilgede produktionsstøtte til vores forestillinger 'Langt ude i skoven' og 'Den standhaftige tinsoldat'.

Vi vil også takke vores to komponister og musikere, Andre de Klerk og Frederik Lundin, som har ydet store bidrag til vores forestillinger.

Også en stor tak til Det Lille Teater, som har ydet logi under produktioner –  ikke mindst til Lone Bjerg og Freddy Larsen.

Vi har gennem årene haft mange dejlige oplevelser, også nogle mindre gode, men dem har vi heldigvis fortrængt.

Vi har oplevet gode tider, men må også konstatere, at i de senere år er det blevet sværere at drive børneteater på et niveau, som vi finder tilfredsstillende.

Teatret på Hjul er og har været Alexander Moukhais værk  sammen med Max Pedersen som trofast tekniker og administrator.

Siden Alexander kom til Danmark i 1993 med en teateruddannelse fra Statens Teaterskole i Rusland, er det blevet til 24 års arbejde med børneteater i Danmark.

Forinden arbejdede Alexander på Moskvas største børneteater og har turneret med dette teater på alle kontinenter.

Nu har vi besluttet, at en epoke er slut, og vi vil gå videre og finde nye udfordringer og oplevelser i vores liv.

Alexander Moukhai og Max Pedersen, Teatret på Hjul

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg