Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) vil øge ligestillingen og diversiteten på teatre, spillesteder og museer, der modtager kommunal støtte. Derfor foreslår hun, at tilskudsmodtagere fremover skal udarbejde en handlingsplan med konkrete tiltag for at sikre større ligestilling og mangfoldighed:
'København har forpligtet sig til at arbejde for verdensmålene, herunder ligestilling. Kulturområdet er præget af forskelsbehandling. Man har ikke lige muligheder for succes uanset køn og baggrund. Derfor ønsker jeg, at vi som kommune skubber på for, at kulturaktørerne arbejder mere med at komme disse problemer til livs', lyder det fra Alternativets borgmester i en pressemeddelelse om forslaget, der skal diskuteres på Kultur- og Fritidsudvalgets møde 11. april – og hvor man måske også skal finde ud af, hvordan forslaget helt konkret skal implementeres.
Den manglende ligestilling på kulturområdet kan bl.a. ses på musikfestivaler, hvor mænd er i absolut overtal. Tilsvarende indenfor billedkunsten, hvor fx gallerier udstiller markant flere mandlige kunstnere.
Hvordan køns- og etniciteten har det i det københavnske teaterliv, meldes der ikke ud om, men rent ledermæssigt ser det ikke så ringe ud blandt de kommunalt-støttede små storbyteatre, hvor man blandt de 12 teatre finder kvindelige ledere af Det Lille Teater & Marionetteatret, Teatret Zeppelin, Teater Hund & Co., Teatret ved Sorte Hest og Sydhavns Teater – mens børneteaterprocenterne i indre by, Anemonen og Zangenbergs Teater, også begge har kvindelige teaterledere.
(Billedet: Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde vil øge ligestilling og diversitet på bl.a. de kommunalt-støttede teatre. Foto: Københavns Kommune)