Af

18. august 2016

Svar på tiltale fra DT’s formand til Chris Poulsen

Kommentar til indlæg 11. august 2016 ('Teaterforeningerne har behov for fornyelse') fra formand for Thisted Musikteater Chris Poulsen:

Netop hjemkommet fra kulturministerens Rødding-møde er jeg blevet bekendt med, at formanden for Thisted Musikteater, Chris Poulsen, endnu engang har følt sig kaldet til at skrive et indlæg om min person – og om teaterforeningerne i al almindelighed.

Chris Poulsen og jeg har aldrig mødt hinanden. Vi har ikke engang talt sammen eller udvekslet så meget som en e-mail, hvilket selvfølgelig betyder, at han kan fantasere frit om mine skumle motiver og ringe formandsevner fremfor at være belastet af faktuel viden.

Det høringssvar i forbindelse med ændringerne i egnsteaterlovgivningen i 2014, som Chris Poulsen bliver ved at henvise til, fortolker han også meget frit og primært ud fra sine private fordomme om teaterforeninger kontra egnsteatrene.

Mit høringssvar tog udgangspunkt i bekymringen over, at nogle egnsteatre i stigende grad købte og formidlede andres forestillinger, fremfor at gøre det, som de er sat i verden for og som teaterforeningerne har stor glæde af: At producere gode teaterforestillinger.

Egnsteaterkonsulent Lene Bak slog da også meget direkte ned på problematikken i sin evaluering af Chris Poulsens lokale Thy Teater, hvor hun skrev: 'Antallet af gæstespil holdt op imod visning af egenproduktioner giver teatret en profil, som kunne minde om en teaterforening snarere end et producerende teater'.

Skal teaterforeningerne følge Poulsens faste råd om at lære af egnsteatrene og projektstøtteteatrene for at tiltrække publikum, så glemmer Chris Poulsen, at det vil kræve mere end 60 nye producerende teatre i Danmark. Jeg kan oplyse om, at det ikke ligefrem var det scenarie, der var øverst på dagsordenen i Rødding – ikke engang for de deltagende teaterfolk.

Lars Salling, Landsformand Danmarks Teaterforeninger 

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg