27. oktober 2015

Scenekunst i undervisningen

Ambitionerne fejler ikke noget: I løbet af tre år skal 2.250 børn og 450 dansklærere have deltaget i Aarhus Teaters nye, store projekt, 'Ej blot til lyst', som vil undersøge, hvordan teaterpædagogik kan styrke danskundervisningen i den åbne skole i forhold til de konkrete læringsmål og elevernes dannelsesproces.

Og med særlig fokus på dansklærerne, så de på sigt selv kan bruge teatret i undervisningen – og her taler man ikke om det særlige 'læringsteater' – altså forestillinger skabt til undervisning – men forestillinger defineret som 'kunst-teater'…

Seks lokale skoler i Aarhus og Odder kommuner inddrages som såkaldte partnerskoler i projektet, der skal foregå som en blanding af workshops for lærere, workshops med lærere og elever – og det konkrete møde med Aarhus Teater i form af aktuelle forestillinger og snakke med det kunstneriske personale.

Udover teatrets egne projekt-folk (Rikke Mandrella, koordinator, lærer og teaterpædagog, Stine Guldborg, lærer og teaterpædagog, Lise Sofie Houe, dramaturg og teaterpædagog) indgår Læreruddannelsen i Aarhus (VIAUC) som faglig sparringspartner, mens Aarhus Universitet i samarbejde med Freie Universität i Berlin skal følge og analysere 'Ej blot til lyst'-projektet og præsentere resultaterne i en rapport i efter afslutningen i 2018.

Også kompetencecentret Teatercentrum er kontaktet omkring et muligt formidlingssamarbejde i forbindelse med projektet, fortæller pressechef Morten Daugbjerg, der også er leder af en helt ny afdeling på teatret, Aarhus Teater Læring, som skal stå for projekt 'Ej blot til lyst'.

Alle gode kræfter er således sat ind på projektet, der har et samlet  samlet budget på tre mio. kr. Her har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål doneret hovedparten (2,15 mio. kr.), mens  resten finansieres af Aarhus Teater.

Man kan læse mere om projekt 'Ej blot til lyst' her: https://www.aarhusteater.dk/saerligt-for/skoler/ej-blot-til-lyst

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne