Af

14. november 2018

Refusionsudvalgets formand: Det handler om kvalitetssikring

Lars Dammark, der er formand for Refusionsudvalget, svarer på Søren Ovesens indlæg

'Svar på svar – til 'Refusionsudvalget: I tænker helt forkert!':

Kære Søren

Du efterlyser, at vi svarer personligt. Så det skal du få, et personligt svar. Du kan se det som en tidlig julegave. Klejnerne må du selv bage.

Du har ret i, at der findes et ord for refusionsudvalgets arbejde og det er kvalitetssikring. Du tænker måske nok på et andet ord, som kunne være smagsdommeri. To ord for det samme; at nogle fagligt kompetente mennesker vurderer, hvad kvalitet er, på vegne af nogle der ikke har de samme forudsætninger. 

Det vil jeg langt hellere stå på mål for, frem for det system du lægger op til, hvor markedet åbenbart skal diktere, hvad der er kvalitet. 

Jeg forstår simpelthen ikke den holdning. Der er noget, der er bedre end noget andet. Der er nogen, der ved mere om noget end andre. Det er sundere at spise rugbrød end slik, så selvom dit barn helst vil have slik, giver du det alligevel rugbrød. Du ved bedre…

Omkring det med mindretalsafgørelser: Jeg kan for min del kun sige, at det ikke vil give mening for mig at sidde i et refusionsudvalg med mindretalsafgørelser.

Det ville være frustrerende at give noget refusion, som fire ud af fem måske er enig i ikke skal have. Spild af vores tid og spild af resurser. Jeg synes, at du argumenterer for en slags kunstnerisk veto-diktatur, hvor én enkelt stemme fejer de andres af banen? 

Vi er langt fra altid enige i vores afgørelser, men vi debatterer os frem til en beslutning, som vi alle kan acceptere – det er for mig et godt billede på en demokratisk proces og en af de grundpiller,  vores samfund er baseret på.

Hvad angår din kommentar omkring showcase: Selvfølgelig er det hårdt at tage på showcase. Det er faktisk også det vi siger i vores svar til dig. Men man behøver ikke føle sig nedgjort over at blive kaldt til showcase. Showcase har en vigtig funktion i vurderingen af forestillingen og er et genialt format i forhold til, at nye grupper kan komme ind i branchen, hvilket er livsvigtigt for gruppeteatret.

Vi bliver nok aldrig enige om det her Søren, men vi kan jo snakke videre om det ved lejlighed.

Mvh

Lars Dammark, formand for Refusionsudvalget

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg