Af Tiina Suhonen og Rolf Søborg Hansen

15. august 2022

Nordiske dukketeaterfolk vil hjælpe kolleger i Ukraine

Grundet krigen i Ukraine er vi en gruppe teaterfolk i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island der har slået os sammen for at igangsætte initiativer til hjælp for vores kollegaer i Ukraine.

Vi er et samarbejde mellem freelance-teaterfolk og UNIMA i Norden og er dybt berørt af krigens brutalitet.

Derfor dette samarbejde der har fokus på folk, der arbejder professionelt med dukketeater, som har stor udbredelse og tradition i Ukraine, med bl.a. to skoler for uddannelse i animationsteater.

 

Vi har etableret direkte kontakt til teaterfolk i Ukraine bl.a. fra de to skoler, der findes i landet, og fået de første indikationer på, hvad vi kan hjælpe med. De har mange akutte behov, men ønsker bl.a. samarbejder med teatre i Norden.

Derudover bl.a. hjælp til at søge stipendier til studerende. Kulturel udveksling / workshops / konferencer m.m. i udlandet, som kan ledes af docenter fra akademierne. Og turne af deres forestillinger i Norden.

 

Vi arbejder på at oprette en hjemmeside med informationer og oplysninger og søger hjælp, vejledning og gode råd fra alle kunstneriske miljøer i vores lande om, hvordan vi kan hjælpe bedst muligt.

Har du ideer eller vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte

Rolf Søborg Hansen www.rolfhansen.dk eller Tiina Suhonen www.pisto.no

Vi håber at kunne hjælpe og skabe kontakter i Ukraine

 

Med kærlig hilsen på vegne af projektet

Tiina og Rolf 

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg