Af

23. februar 2020

Mindeord: Et stort menneske er gået bort

Lotte Faarup skriver mindeord om Bjørn Lense-Møller, der døde 9. februar, 94 år:

Bjørn var et elskeligt menneske og en fantastisk teatermand.

Mange mange fantastiske ting har han bedrevet i sit lange liv. Jeg var så heldig at kende ham i flere sammenhænge, ikke mindst vores årlige frokost i januar, hvor vi, som han udtrykte det, ”ordnede verdenssituationen”.

Bjørn gik ikke efter at komme op i kransekagen. Han gik efter sagen. Bl.a. som superengageret bestyrelsesmedlem i mange forskellige teatersammenhænge, som en fantastisk del af den ”selvbestaltede teaterkommission” som efter utrætteligt langt arbejde helt frivilligt lagde gratis rådgivning på bordet for mere eller mindre respektfulde politikere og ikke mindst som et fuldstændigt fremragende eksempel på en publikummer, som var dybt afhængig af det fælles reflekterende etiske sociale teaterrum, som han besøgte (så vidt jeg forstår) op til fem gange om ugen… 

Aldrig glemmer jeg da Bjørn købte billet til vores forestilling ”Escape”. 7 timers natlig stedsspecifik vandreforestilling på Værløse Flyveplads. Bjørn stod ved mødestedet på Flintholm station ved bussen i god tid. Med egen vandre stav. På det tidspunkt var han tæt på de 90. 

Og han gik. Gennem mørket med os andre, til sidst med Charlotte Rindoms arm rundt om sin, men han gennemførte og det blev morgen og vi stod der ved bussen og spiste morgenmad med Pärts musik i ørene og grinede til hinanden.

Hvis der findes noget der hedder de evige teatermarker – så går Bjørn der. Jeg glæder mig til at se ham igen, når det engang bliver min tur. Ære være hans fantastiske minde.

Lotte Faarup

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg