Af

23. maj 2012

Kommentar til en anmelder: Lad os tænke selv!

Søren Ovesen kommenterer Kirsten Dahls anmeldelse af Hr. Teaters ’Bagage:

Kære Kirsten Dahl: 

Jeg har lige læst din anmeldelse af forestillingen ’Bagage’. Jeg har ikke selv set den, så jeg er hverken enig eller uenig i din vurdering af de to kvindelige klovnes præstationer. Generelt finder jeg din anmeldelse sober og saglig. Når jeg alligevel skriver, er det på grund af et par ikke helt uvæsentlige detaljer – det er jo i dem djævlen ligger gemt, ikke sandt?

For jeg synes, at du demonstrerer en kedelig mangel på generøsitet og en lidt pedantisk skolemestertilgang til den levende kunst i bemærkningen: ’Niveauet lidt over middel’ som en konklusion på en ellers meget positiv beskrivelse af de to medvirkendes færdigheder som klovne. Som om du alligevel ikke under dem den glæde, de et øjeblik kan have følt. Og måske endnu tydeligere i din nøje udregning af gennemsnittet mellem stjerner af varierende vægtklasser i de forskellige kunstneriske kategorier, der lige netop kan snige sig op til tre små stjerner som facit.

Er det virkeligt nødvendig med al denne målen og vejen, og skal vi involveres i dine mellemregninger?

Hvis det var et teaterstykke du havde præsteret, og jeg skulle give min kritik af det, ville jeg nok sige så noget som: ’Vi har fattet budskabet, Kirsten, men stryg de der bombastiske statements, og lad os tænke selv’.

Med de bedste hensigter.

Søren Valente Ovesen,  Batida

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg