Af

27. august 2015

Kommentar til anmeldelsen af Arthotels forestilling ‘1-2-3-nU…’

Dorthe Eggertsen kommenterer Kirsten Dahls anmeldelse af Arthotels forestilling, '1-2-3-nU…':

Der er et par ting i Kirsten Dahl's anmeldelse af vores forestilling '1-2-3-nU…' som jeg lige vil kommentere på.

Først en rettelse:

Kirsten Dahl skriver bl.a. at det ikke dur ''at forestillingen gang på gang frister med objekter, som publikum ikke må røre ved , f.eks. en kurv fyldt med indbydende lette hoppebolde.''

Det undrer mig, at Kirsten Dahl kunne overse at de omtalte bolde fløj ud af den store popupbog, og ud til publikum som netop tog dem i hænderne og efterflg. puttede dem i kurven, eller hvad de nu fandt på.

Dette er et af de fire interaktive elementer forestillingen indeholder.

Og så en kommentar :

Kirsten Dahl skriver også at der er tale om ''dobbeltkonfekt'' når der i forestillingen bliver fortalt hvad der sker, samtidig med at vi ser det.

Jeg må sige at jeg er virkelig uforstående overfor brugen af begrebet ''dobbeltkonfekt'' i denne sammenhæng, og synes desværre det tyder på manglende evne til at sætte sig i den specifikke målgruppes sted. ( 0-3 år )

Der er her tale om børn der knap nok har et sprog.

Det er for mig at se, så essentielt at vi styrker de små børns verbale fællessprog så meget som overhovedet muligt. Det gør vi for at give dem mulighed for netop at lære at sætte ord på det de oplever. At give dem mulighed for at udtrykke sig og blive forstået.

Når man oven i købet konfronterer så små børn med teatrets helt anderledes og surrealistiske univers, et univers som de slet ikke kender eller har lært at definere, skal der ikke ret meget til at de reagerer, bliver bange, utrygge eller kede af det.

At tale om at ''blive taget for meget ved hånden'' mener jeg i den grad er at overvurdere denne målgruppe.

Om forestillingen '1-2-3-nU…' fungerer som sådan, er selvfølgelig en individuel sag, som jeg jo ikke er den rette til at kommentere på her.

Dorthe Eggertsen er skuespiller og kunstnerisk leder af Arthotel 

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg