Af

15. oktober 2016

Hvorfor har Refusionsudvalget afvist ‘En Landsbydegns Dagbog’?

Klaus Eggert kommenterer Refusionsudvalgets afgørelse vedrørende Holberg Teatrets forestilling,  ’En Landsbydegns Dagbog':

Jeg har med undren læst, at Holberg Teatrets ’En Landsbydegns Dagbog’ er nægtet refusionsgodkendelse.

Det forstår jeg ganske enkelt ikke!

Teaterforeningen LaSK på Langeland har præsenteret denne forestilling i vores repertoire (sæson 2009/10) med stor succes i en fyldt sal.

Nu er hverken det langelandske publikum eller undertegnede jo teaterfaglige eksperter, men jeg har i min mere end 30-årige karriere som backstage teaterarbejder set i hundredvis af forestillinger – også forestillinger med refusionsgodkendelse, som jeg ikke syntes har haft den fornødne kunstneriske kvalitet. Men heriblandt er ikke ‘En landsbydegns dagbog’.

Jeg er helt med på at skiftende Refusionsudvalg har forskellige syn på, hvilke forestillinger der fortjener refusionsgodkendelse. 

Kunne jeg formå det nuværende Refusionsudvalg at give sin teaterfaglige begrundelse for afvisningen af godkendelsen her i Teateravisen?

Klaus Eggert er formand for LaSK

***

Refusionsudvalgets formand, Jens Frimann Hansen, svarer Klaus Eggert på vegne af udvalget:

Refusionsudvalget deler ikke sine teaterfaglige begrundelser med offentligheden af hensyn til ansøger. Refusionsudvalget tilbyder altid ansøgere, som har fået afslag, en uddybende samtale. 

Ifølge bekendtgørelsen udløber refusionsgodkendelse efter fem år. Som udgangspunkt indkaldes alle forestillinger, som ikke er set af udvalgets medlemmer, herefter til showcase. 

Med venlig hilsen,

Refusionsudvalget

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg