10. november 2010

Hvem skal være støttet børneteater i Odense?

Så er der i skrivende stund tre uger til at færdiggøre ansøgningen, hvis man vil gå efter at blive Odenses børneteaterproducerende lille storbyteater fra 2011-14. Et link til det omfattende udbudsmateriale og ansøgningsprocedurer kan nås ved at klikke på ovenstående bannerannonce fra Odense Kommune.

Først efter 1. december kender man altså navnene på de teatre og konstellationer, der går efter at blive Odenses ’officielle’ børneteater – med 2,9 mio. kr. i årligt tilskud og gratis ophold i Teaterhuset, hvor også Teater Momentum og Den Fynske Opera – byens to andre små storbyteatre – holder til.

Sikkert er det dog, at det nuværende lille storbyteater, Skægspire, vil søge om at bevare sin position, men også et af byens andre børneteatre, det relativt nystartede Teater Gyda, ifølge Fyns Stiftstidende agter at byde ind. Teatre holder p.t. til i Allegade 31. Nørregaards Teater, der p.t. opererer fra København, havde allerede meldt sin interesse, inden kommunen besluttede sig for et nationalt udbud, og de er også på banen igen.

Det er By- og Kulturudvalget, der skal træffe den endelige afgørelse, men kommunen har allieret sig med to eksterne konsulenter: Kirsten Dahl og Erik Farmann. Sidstnævnte er journalist og underviser med kendskab til børneteater, mens Kirsten Dahl vil være kendt som anmelder her på portalen. Hun er dog også dramaturg, i gang med en ph.d. i dansk børneteater – og nok så interessant i denne sammenhæng var hun også med til at lave den teaterfaglige evaluering af Skægspire, der gik forud for kommunens beslutning om at sende børneteatret i udbud. Man kan læse om evalueringen og Skægspire i artiklen ’Børneteater i udbud’
.

’Vi bruger konsulenterne, hvis nogle ansøgere er ligeværdige’, siger kommunens kulturkonsulent Karin Dyhre til Fyns Stiftstidende. Hun fortæller til børneteateravisen.dk, at de to konsulenter også har været inde over udbudsmaterialet, men understreger, at det bliver By- og Kulturudvalgets og dermed politikerne, der skal bestemme navnet på byens næste støttede børneteater.

Med den relativt korte udbudsperiode til at udforme en detaljeret ansøgning er potentielle teatre kommet på overarbejde, og det gælder ikke mindst Skægspire, der netop nu også er i fuldgang med arbejdet med at forvandle teatret fra en selvejende institution med kollektiv ledelse til at få en kunstnerisk leder og en ny ekstern bestyrelse – som et direkte svar på evalueringsrapportens efterlysning af en mere stringent kunstnerisk profil.

Børneteateravisen.dk håber at kunne bringe hele ansøgerfeltet snarest efter ansøgningsfristens udløb.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne