Syddjurs Egnsteater opfører i august totalteaterforestillingen 'Heksejagten' på Møllerup Gods på Djursland – hvor der inddrages stort antal frivillige som skuespillere, teknikere, skræddere, formidlere m.v.
Udover fire professionelle skuespillere og to professionelle musikere medvirker et amatørkor på cirka 50 sangere, syv amatørskuespillere, og desuden er der et stort antal frivillige involveret i produktionen før, under og efter selve afviklingen. Alt i alt vil der være op imod 100 mennesker involveret, hovedsageligt fra lokalområdet på Djursland.
Auditions for frivillige skuespillere til Heksejagten finder sted 13. og 14. marts, forudsat corona-restriktionerne tillader det. Teatret vil dele praktiske informationer på www.syddjursegnsteater.dk og på facebooksiden Syddjurs Egnsteater.
Det er et sort kapitel i danmarkshistorien, der skal oprulles som dramatik med godsets rustikke udendørs og indendørs lokaliteter, der danner rammen om de grusomme hekseprocesser på Djursland i det 17. århundrede.
Adelsmanden Jørgen Arenfeldt, der ejede herregården Rugaard på Djursland i 1680'rne, kastede sig med stor entusiasme ud i tidens store bølge af hekseforfølgelser, og en lang række kvinder måtte lade livet efter at have været udsat for tortur i kældrene på godset.
I august sidste år gennemførte Syddjurs Egnsteater på trods af corona-restriktioner en forløber til den store satsning i 2021 under titlen 'Heksejagten – det glade vanvid'. Nogle af historierne om Arenfeldt og hans tid blev taget under lystig behandling i en commedia dell'arte-inspireret version, som tog publikum med på en mindre udendørsvandring. På denne måde fik teatret afprøvet nogle af de ideer, som nu skal foldes ud i fuld skala samt gjort nyttige erfaringer med fx publikumshåndtering, bevægelse som del af forestillingen, akustiske udfordringer, vejrforhold, etc.
Den nye version af forestillingen vil være en mere alvorlig udgave af historien og vil være rettet mod et voksent publikum. Forestillingen i 2021 – der har spilleperiode 7.-21. august – ses desuden som en forløber til et endnu et projekt i 2023, som skal skabes i samarbejde med Møllerup Gods.