Af

7. oktober 2019

Et uproblematisk sammentræf

Betina Grove kommenterer Niels Vandrefalk indlæg den 5/10,  'Forestillingsperle og benspænd' og til Andreas Daves svar til samme den 6/10:

 

Som med-teaterleder af Teatret st. tv vil jeg gerne have mig frabedt Niels Vandrefalks beskyldninger om, at vi (måske endda bevidst) har planlagt vores premiere oven i Teatret Fair Plays for at give dem et benspænd. Det er på ingen måde sandheden. De to teatre vidste længe, at vi ville producere de to forestillinger sideløbende og lande med premiere ca. samtidig. 

Robert Parr og jeg selv vendte problematikken, da vi opdagede sammentræffet og var enige om, at det heldigvis ikke er noget problem, da de to forestillinger er yderst forskellige og til forskellige målgrupper. Tværtimod kunne sammentræffet måske kaste noget fælles presse af sig – hvilket det også har gjort, dog i begrænset omfang.

 

Teatret Fair Plays forestilling er for unge, præsenteres på Aprilfestivalen og omhandler, så vidt jeg forstår, i en blanding af fiktion og fakta historien om Natascha, kaldet Kundby-pigen. Jeg glæder mig meget til at se den på torsdag.

Teatret st. tv og Mungo Parks forestilling er fragmenter af mange forskellige historier om en pige. De er ikke sket i virkeligheden. Og det er heller ikke pigen, som er hovedpersonen, men alle os andre der prøver at forstå hende. Den handler altså IKKE om Kundby-pigen, men om vores forestillinger om en fiktiv pige der som kunne ha været naboens datter. 'Pigen med bomberne' er for voksne og deltager ikke på Aprilfestivalen. 

 

Jeg forstår til gengæld meget bedre Andreas Daves bekymring angående anmeldelser. Teatret Fair Play løb med det meste af foromtalen – det skal være dem vel undt –  men vi har fået langt flere anmeldere ind i teatersalen. Om det er Tue Bierings navn eller dét at vi anvender Have PR eller dét at stykket er for voksne og ikke for børn/unge ved jeg ikke. Men det er en reel problematik, som er langt mere vigtig. Alle teaterstykker fortjener anmeldelser på lige fod.

 

Betina Grove er teaterleder og skuespiller i Teatret st. tv

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg