Af

4. oktober 2019

Et lykkeligt udfald: Anemonen får driftsstøtte af Københavns Kommune

Sidsel Ramdal kommenterer udfaldet af budgetforhandlingerne for København 2020, der tildelte Anemonen 1,5 mio. kr. til teaterhusets fortsatte drift:

Vi kan ikke få armene ned herinde.

Vi har siden 2017 levet som projektstøttet teater efter det tidligere Anemone Teatret fik afslag på ansøgning om optagelse i Lille Storbyteaterordningen. 

Det har været en tid på et meget stramt budget og med en lukningstrussel hængende et halvt år fremme i tiden næsten hele tiden.

Vi har samtidig gennemgået et generationsskifte, strammet op alle steder, sparet helt ind til benet og sat nye visioner og nye kunstneriske mål for et nyt Anemonen.

Vi har åbnet vores hus for nye samarbejdspartnere – både publikummer og kunstneriske.

Vi har fået støtte fra Statens kunstfond til nye egenproduktioner: 'Slut Starut' og 'Kometen kommer'.

Og vi arbejder fortsat videre på den bølge. Og det er helt fantastisk, at politikerne fortsat støtter os i den retning. Uden Københavns Kommunes politikeres velvilje og kamp for at finde driftsstøtte til os løbende, var vi ikke her, hvor vi er i dag. Og det var derfor især grænseløst spændende, om de ville finde lidt driftsstøtte til teatret på budgetforhandlingerne for 2020, som er sidste år, vi skal finansiere, inden vi kan atter kan søge Kultur-og fritidsudvalget om optagelse i lille storbyteater-ordningen.

Men med dagens lykkelige udfald har vi på en måde bundet enderne sammen fra 2017 og til udgangen af 2020, og kan for første gang i en lang omlægningsperiode, hvor vi har hoppet fra sten til sten, se frem til næste helt afgørende mål – nemlig optagelse i lille storbyteater-ordningen fra 2021. En proces der starter med ansøgninger til kommunen allerede i november 2019.
Det gør kæmpe forskel for os i den forbindelse – både økonomisk men også på signalværdien – at København nu hjælper os med driften i 2020.

2020 er året, hvor vi påbegynder vores kommende egenproduktion som det nye Anemonen. Produktionen har modtaget projektstøtte fra Statens Kunstfond, og vi laver den i kompagniskab med teater- og kunstforeningen, Graense-Loes. Det er en opsætning i lys og mørke af Tove Janssons dramatiske og sælsomme historie fra Mumi-dalen – 'Kometen kommer'. Den handler om små og store kriser, og hvordan vi håndterer dem. Særligt som en kommentar til klimakrisen. Hvad gør vi når vi ved at jordens undergang er nær. En forestilling der skal rumme og spejle vores børns oplevelse af at være i en verden med en kæmpe krise.

Nu kan vi glæde os over, at vi helt sikkert kan komme i gang med produktionen som en del af Anemonens virke, og det er derfor netop i dag vigtigt for mig på Anemonens vegne at sende en hjertelig tak til alle partierne rundt om bordet – især de radikale, der har været med fra start i kampen for at sikre teatret til næste år! 

Vi garanterer, at det fortsat vil komme byens børn og familier til gode – både i privaten og i deres skole og institutionsliv 

Og vi glæder os utrolig meget til at vise alt det, vi kan i 2020 som optakt til visionen om at blive lille storbyteater fra 2021.

Sidsel Ramdal er leder af Anemonen

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg