Af

12. oktober 2012

DT: Forkert påstand fra Kath og Langsted

Lars Salling opponerer mod en kommentar i børneteateravisen.dk, der plæderer for en sønderjysk landsdelsscene:

En forkert påstand bliver ikke mere rigtigt af at blive gentaget.

Og det er det, når Gitte Kath og Jørgen Langsted i Børneteateravisen kalder Sønderjylland for ’en af de mest teaterfattige landsele i Danmark’.

Sønderjylland omfatter ifølge artiklen området fra en linie trukket mellem Kolding og Esbjerg, og så mod syd ned til og lige over grænsen, da man også medtager det danske mindretal i Sydslesvig.

I det område er der ikke mindre end 8 aktive teaterforeninger, der tilsammen har et årligt salg på 50.000 teaterbilletter til professionelt voksenteater under formidlingsordningen. Billetsalget under refusionsordningen er ikke medregnet.

Derudover kommer bl.a. Den Jyske Operas forestillinger i Alsion, ligesom det virker som om artiklens forfattere overser de to succesfulde egnsteatre i Kolding og Esbjerg, Mungo Park Kolding og Den Ny Opera.

Og så har vi ikke regnet teateraktiviterne i Flensborg, der også indgår i planerne om en decentral landsdelsscene, med. Her har flere professionelle teatre hjemsted.

 Der må være andre gode og mere rigtige argumenter for Teatret Møllens projekt end at tale den faktisk meget høje teateraktivitet i Sønderjylland ned.

For påstanden holder ikke for et nærmere eftersyn.

Lars Salling er formand for Danmarks Teaterforeninger

Flere debatindlæg

Seneste debatindlæg

Seneste debatindlæg