18. august 2023

Børnekultur – hvad nu?

Københavns Universitet lægger tirsdag 26. september hus til en aktuel konference om nye veje til børn og unges adgang, trivsel og deltagelse i kunsten og kulturen.

Baggrunden er det historiske værk ’Børnekultur i Danmark – 1945-2020’, som udkom i 2021. Her dokumenterer de mange forfattere, at det ikke er uden grund, at Danmark er blandt de førende lande i verden, når det gælder ok at skabe vedkommende, fantasifuld og banebrydende kultur til børn og unge.

Dansk børneteater indgår selvfølgelig som vigtigt element også i det interessante værk om den nyere kulturhistorie for børn – se Teateravisens fyldige anmeldelse her.

Men denne position er truet, og selv flere bevillinger til området gør det ikke nemmere for de mange producenter at holde skruen i vandet. Seneste har den nye teknologi sat børnekulturen under pres, samtidig med at børn og unges trivsel og deltagelse i kulturen er faldende.

Forskere og projektledere vil præsentere gode eksempler på kunstneriske projekter, der har udviklet bæredygtige modeller. Men konferencen giver også en status på børn og unges udfordringer og mistrivsel. Desuden diskuterer og udstikker konferencen en række politiske anbefalinger, som kan styrke kunstens og kulturens rolle i børns hverdag.

Konferencen henvender sig til politikere, fagfolk inden for kunst, kultur, skole og fritid samt interesserede i bred forstand.

Tid: 26. september 2023, kl. 9.00-17.00. Sted: Søndre Campus, auditorium 4A-0-69, Karen Blixens Plads 8, 2300 København S. Pris: 380 kr. Arrangør: Institut for Kommunikation / Gitte Balling i samarbejde med en arrangørgruppe.

Konferencen gennemføres med tilskud fra Politiken-Fonden og i samarbejde med BØV – børns møde med den nationale kulturarv.

Læs mere om konferencen, det omfangsrige program og mulighed for tilmelding:

https://komm.ku.dk/kalender/2023/boernekultur-hvad-nu/

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne