29. juli 2020

Cirkusvognen – nu i Corona-version

Børnekulturhuset Sokkelundlilles årlige kulturfestival for børn, Cirkusvognen, har godt nok 25 år jubilæum i år – men vælger at udsætte den store fejring til næste år, fordi corona-situationen har sat en kæp i hjulet på cirkusvognens rullende fremfærd til fire københavnske lokaliteter.

Så selvom der også i år bydes på 12 dages musik, gøgl, teater og værksteder i ugernes 32, 33 og 34, holder vognen KUN på Utterslev Torv lige ved  Børnekulturhuset Sokkelundlille. Og kommer altså ikke til Hulgårds Plads, Degnestavnen, i Tingbjerg og ved Lundehus Kirke, som den ellers plejer.

 Sokkelundlilles personale er klar til at tackle corona-begrænsningerne med afstand og afspritning –  og har høstet gode erfaringer fra den udendørs dukketeaterfestival Puppet Junior i juni måned (se note).

Cirkusvognen vil holde ved Børnekulturhuset på Utterslev Torv i ugerne 32, 33 og 34 og der er program hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i de tre uger. 

For at kunne overholde alle sundhedsstyrelsens sikkerhedsregler bliver ALLE aktiviteter dog med tilmelding. Derfor skal man ringe til Conni Humeniuk, leder af 
Børnekulturhuset Sokkelundlille,  på tlf.  23 24 92 14 for at booke de gratis billetter. Der er altså KUN adgang, hvis der er booket billet. På den måde er det muligt at placere publikum med god afstand sådan at alle stadig får en god oplevelse. Og i sagens natur er festivalen derfor også primært henvendt til institutioner.

Programmet med værksteder, teater, gøgl og musik og dækker aldersgruppen fra 3 år til og med indskolingen – samt deres voksne. 

Teaterforestillingerne leveres af Olsens Teater ('Klippetiklop'), Fyren og Flammen ('Nattergalen'), Teatret KrisKat ('Oh solo mig') samt Den Blå Heks med 'Fyrtøjet'.

Bag heksen gemmer sig Janne Kjærsgaard, der var den første cirkusdirektør, da festivalen Cirkusvognen startede i 1995 – med det klare sociale sigte at levere kultur og kunst til børn, der ikke nødvendigvis ellers kommer til teater eller kultur.

Festivalprogrammet kan ses på hjemmesiden: www.bornekulturhusetsokkelundlille.kk.dk og man kan følge med på Facebook under Børnekulturhuset Sokkelundlille.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne